Om mærkeordningen   |   Om os   |   Kontakt   |   Log ind Engelsk flag Tysk flag Svensk flag Islandsk flag  
Streg Læs om kørestolsbrugereKørestolsbrugere Læs om  gang-, arm- og håndhandicappedeGang-, arm- og
håndhandicappede
Læs om synshandicappedeSynshandicappede Læs om hørehandicappedeHørehandicappede Læs om astma og allergiAstma og allergi Læs om udviklingshandicappedeUdviklingshandicappede Læs om læsevanskelighederLæsevanskeligheder
PilFind steder
PilVirksomheder
PilKommuner
PilAktuelt
*Pil NY: En praksissektor for alle
*Pil Tilmeld din praksis
*Pil Nyheder
*Pil Introduktionsfilm
*Pil Tilbud fra medlemmer
*Pil Mærkeordningen i Island

PilOm mærkeordningen
PilOm os
 
*Udskriv denne side    *Læs højt   Tekststørrelse Større font *Mindre font

Nyt fra os

God Adgang til sundhedssektoren i Region Hovedstaden

Så har Region Hovedstaden skudt en informationskampagne i gang, som skal få flere behandlere i Region Hovedstaden til at tilmelde deres klinikker til en God Adgang mærkning. I perioden frem til 2019 kan alle klinikker i regionen få et gratis besøg af en konsulent fra God Adgang.

Med flere God Adgang mærkede klinikker bliver det lettere at finde oplysninger om adgangsforholdene til de forskellige behandlere, så den enkelte patient kan vurdere og planlægge sit besøg. Oplysningerne om adgangsforholdene til de mærkede klinikker vil kunne findes på godadgang.dk, sundhed.dk og på klinikkernes egne hjemmesider. Informationerne indeholder både billeder, detaljerede oplysninger og de mærker som klinikken har opnået.

Region Hovedstaden har produceret en kort animationsfilm, som kort beskriver, hvad en God Adgang mærkning er. Du kan se den her.

 https://www.facebook.com/RegionHovedstaden/videos/10212050836439507/

 "Vi glæder os meget over regionens initiativ og er klar til at besøge de klinikker, der melder sig til"  siger Ulla Kramer, sekretariatslederen i God Adgang.

 oktober 2017


Ny analyse om

Turister med funktionsnedsættelse udgør et vækstpotentiale for dansk turisme

Omkring 8 procent af alle turistovernatninger i Danmark foretages af turister med en funktionsnedsættelse eller et handicap. Der er således tale om et ikke uvæsentligt vækstpotentiale for de turistprodukter og oplevelsestilbud, som er indrettet, så alle kan forbruge dem. Det viser en ny analyse fra Visitdenmark om Danmark som tilgængelig feriedestination.

Du kan læse Brian Mikkelsens pressemeddelelse og downloade hele rapporten via dette link.

http://em.dk/nyheder/2017/05-24-vaekstpotentiale-inden-for-turisme

2 internationaler konferencer om "accessible tourisme" i efteråret 2017

Ønsker du at blive klogere på tilgængelige turismeruter med fokus på mad og kultur afholdes der en spændende konference om dette emne den 6. oktober 2017 i Vicenza i Italien. Du kan læse mere om konferencen på ENAT's hjemmeside via dette link:

http://www.accessibletourism.org/?i=enat.en.events.2027

En anden interessant konference for nationale og regionale turismeaktører er ENAT's Learning Event. For 2. gang afholdes denne "NTO learning event on accessible tourism destination". Denne gang med fokus på kvalitet, komfort og sikkerhed for alle. God Adgang har tidligere deltaget og det er et oplagt sted at hente ny viden og udveksle erfaringer med virksomheder og NTO'er, der allerede arbejder intensivt med turisme for alle.

Du kan læse mere om NTO learning event via dette link:

http://www.accessibletourism.org/?i=enat.en.events.2027


God Adgang har været på genbesøg i 120 bygninger i København

Københavns kommune har netop fået gennemgået og opdateret alle deres faktaark til borgere og turister om adgangsforholdene til godt 120 bygninger. Der er tale om bygninger til kulturelle formål, biblioteker, sportsfaciliteter, havnebade og servicetilbud til borgerne.

Med opdateringen kan alle nu finde oplysninger om stederne og se et stort udvalg af billeder af de faciliteter, som tilbydes publikum. Du har også fortsat adgang til alle detajlerne, så som mål vedrørende passagebredder, højder, hældninger m.m.

Som noget nyt kan man via små røde og gule ikoner på faktaarkene hurtigt se hvilke forhold, der ikke er 100 procent i orden, og således let afgøre om det er har betydning for ens egen færden. Kommunen har forlænget mærkningen til udgangen af 2018.

Du kan se mange mærkede steder i København via dette link:

http://www.godadgang.dk/dk/steder/oversted.asp?id=5115

God Adgang er også med på farten….

Nu kan du på din mobiltelefon eller tablet finde oplysninger om adgangsforholdene til de steder, der har valgt at blive God Adgang mærket. Du skriver blot "god adgang" i søgefeltet i din browser, og vupti så har du mulighed for at få vist de steder i nærheden, som er God Adgang mærket.

Du kan se de mærkede steder på kort eller i lister, og derfra kan du klikke ind og se alle oplysninger om stederne. Det kan være, du vil se billeder af toilettet eller oplysninger om, hvor meget en rampe hælder.

Du kan se de oplysninger, der vedrører dig. Har du nedsat hørelse, kan du vælge at se de oplysninger, der kan være af betydning for dig. Er du gangbesværet, er det ofte andre forhold, som er vigtige, og så kan du finde disse oplysninger - eller du kan vælge at se alle de oplysninger, vi har om stedet.

Du kan vælge at søge via kortet eller du kan søge efter et bestemt sted eller en bestemt kategori. Vi håber du får rigtig meget glæde af informationerne, når du er på farten eller planlægger en tur.

Har du husket at markedsføre dine faktaark med informationer om tilgængeligheden?

Alle God Adgang mærkede steder har deres egne faktaark på godadgang.dk. Men har du husket at markedsføre faktaarkene i dine egne kanaler? Det er utrolig vigtigt for en stor del af dine kunder eller besøgende, at man kan finde informationer om adgangsforholdene forud for et besøg. Og hvad er mere naturligt end at kigge på din hjemmeside. Derfor anbefaler vi, at du lægger et link til dine faktaark om adgangsforholdene ind på din egen hjemmeside under "praktiske informationer", "værd at vide", "adgangsforhold" eller hvor det nu må være naturligt på din hjemmeside.

Du kan eventuelt skrive en kort tekst, som kunne være noget i stil med nedenstående eksempel. 

"Vores virksomhed er God Adgang mærket, og du kan læse mere om tilgængeligheden i vores faktaark, som du finder her (link). Det er vigtigt for os, at du har mulighed for at få detaljeret information om adgangsforholdene, så du kender vores faciliteter på forhånd og kan planlægge det, der skal til, for at det fungerer for dig. Har du brug for flere oplysninger end dem, du finder i faktaarket, er du velkommen til at kontakte os."

Så ved dine kunder, at du har tænkt på deres specielle behov.  

Så kom de endelig - de nye faktaark på godadgang.dk

Tjek de nye faktaark på godadgang.dk - de er blevet rigtig fine. Nu er der nemlig mange flere fotos af de steder, der er God Adgang mærket.

Informationsværdien er styrket

Faktaarkene på godadgang.dk indeholder rigtig mange detaljer om tilgængeligheden til museer, hoteller, attraktioner, rådhuse, svømmehaller, skoler, konferencesteder m.m. Detaljer som er vigtige for af mennesker med handicap kan vælge hvordan og hvor, de ønsker at færdes. Disse mange oplysninger bliver nu suppleret med billeder.

"Det har længe været vores ønske at kunne vise billeder sammen med de mange data. Nu er det blevet muligt og vi glæder os til at vise det frem" siger Ulla Kramer fra God Adgang.

Et billede siger meget

Alle steder, der er blevet God Adgang mærket siden 2015, vises med mange fotos af stederne. Man kan derfor hurtigere danne sig et billede af, hvordan bygningen ser ud. Billederne skal dog læses sammen med de detaljerede oplysninger, da det kan være svært at se en dørbreddes mål eller et vendeareals størrelse.

God Adgang besøger alle steder cirka hvert 3. år, og derfor vil der gå noget tid, før alle faktaark har tilstrækkeligt med fotos. De mærkede steder kan dog allerede nu indsende fotos, hvis de ikke vil vente, og så lægger God Adgangs sekretariat billederne ind på de respektive faktaark.

De nye faktaark er svaret på brugernes ønske om lettere at kunne visualisere adgangsforholdene forud for et besøg. Flere af de God Adgang mærkede virksomheder og steder har ligeledes ønsket at kunne markedsføre sig bedre. Eksempelvis ved at kunne vise de gode tilgængelige løsninger frem eller at informere om de alternative løsninger, der findes. Måske er adgangsvejen ikke helt perfekt, men den kan bruges af nogle. Med fotos vil det være endnu lettere for gæster og kunder at vurdere mulighederne ud fra egne behov, og det kan give flere gæster.

Se et par eksempler på de nye faktaark her:

Nye faktaark for Fuglsanghus

Nye faktaark for Taarbæk Strand

Nye faktaark for Fysioterapi Nordvest


til topGå til top
Log ind
Glemt adgangskode >
Opret bruger >

Vi samarbejder med
VisitDenmark
VisitDenmark >


Nye mærker
Valby Idrætspark - Hafnia Hallen - Mødelokaler
Valby Idrætspark - Hafnia Hallen - Mødelokaler >


Tilbud
Vejle Center Hotel - Handicapværelser/Allergiværelser 147 og 149
Vejle Center Hotel - Handicapværelser/Allergiværelser 147 og 149 >