Om mærkeordningen   |   Om os   |   Kontakt   |   Log ind Engelsk flag Tysk flag Svensk flag Islandsk flag  
Streg Læs om kørestolsbrugereKørestolsbrugere Læs om  gang-, arm- og håndhandicappedeGang-, arm- og
håndhandicappede
Læs om synshandicappedeSynshandicappede Læs om hørehandicappedeHørehandicappede Læs om astma og allergiAstma og allergi Læs om udviklingshandicappedeUdviklingshandicappede Læs om læsevanskelighederLæsevanskeligheder
PilFind steder
PilVirksomheder
PilArbejdspladser
PilKommuner
PilAktuelt
*Pil NY: En praksissektor for alle
*Pil Tilmeld din praksis
*Pil Nyheder
*Pil Introduktionsfilm
*Pil Tilbud fra medlemmer
*Pil Mærkeordningen i Island

PilOm mærkeordningen
PilOm os
 
*Udskriv denne side    *Læs højt   Tekststørrelse Større font *Mindre font

Aktuelle nyheder

Så kom de endelig - de nye faktaark på godadgang.dk

Tjek de nye faktaark på godadgang.dk - de er blevet rigtig fine. Nu er der nemlig mange flere fotos af de steder, der er God Adgang mærket.

Informationsværdien er styrket

Faktaarkene på godadgang.dk indeholder rigtig mange detaljer om tilgængeligheden til museer, hoteller, attraktioner, rådhuse, svømmehaller, skoler, konferencesteder m.m. Detaljer som er vigtige for af mennesker med handicap kan vælge hvordan og hvor, de ønsker at færdes. Disse mange oplysninger bliver nu suppleret med billeder.

"Det har længe været vores ønske at kunne vise billeder sammen med de mange data. Nu er det blevet muligt og vi glæder os til at vise det frem" siger Ulla Kramer fra God Adgang.

Et billede siger meget

Alle steder, der er blevet God Adgang mærket i 2015, vises med mange fotos af stederne. Man kan derfor hurtigere danne sig et billede af, hvordan bygningen ser ud. Billederne skal dog læses sammen med de detaljerede oplysninger, da det kan være svært at se en dørbreddes mål eller et vendeareals størrelse.

God Adgang besøger alle steder cirka hvert 3. år, og derfor vil der gå noget tid, før alle faktaark har tilstrækkeligt med fotos. De mærkede steder kan dog allerede nu indsende fotos, hvis de ikke vil vente, og så lægger God Adgangs sekretariat billederne ind på de respektive faktaark.

De nye faktaark er svaret på brugernes ønske om lettere at kunne visualisere adgangsforholdene forud for et besøg. Flere af de God Adgang mærkede virksomheder og steder har ligeledes ønsket at kunne markedsføre sig bedre. Eksempelvis ved at kunne vise de gode tilgængelige løsninger frem eller at informere om de alternative løsninger, der findes. Måske er adgangsvejen ikke helt perfekt, men den kan bruges af nogle. Med fotos vil det være endnu lettere for gæster og kunder at vurdere mulighederne ud fra egne behov, og det kan give flere gæster.

Se et par eksempler på de nye faktaark her:

Nye faktaark for Fuglsanghus

Nye faktaark for Taarbæk Strand

Nye faktaark for Fysioterapi Nordvest


Parkvandringer i nemt terræn og sindigt tempo

Fra 7. april tilbyder Parkmuseerne gratis parkvandringer, som er særligt tilrettelagt for dårligt gående og kørestolsbrugere. Her kan du nyde roen i de grønne omgivelser i Kongens Have og Østre Anlæg, alt imens du bliver klogere på kvarterets historie og seværdigheder.

Frisk luft, grønne omgivelser, historie og kulturelle oplevelser går hånd i hånd, når Parkmuseerne inviterer alle interesserede med på parkvandring i Kongens Have og Østre Anlæg i København. Det er ganske gratis at deltage, og der er ingen tilmelding.

Hver tirsdag kl. 14 i perioden 7. april - 4. oktober 2015 tilbydes parkvandringer, som tager særligt hensyn til deltagere, der er dårligt gående eller bruger kørestol, rollator eller andre hjælpemidler. De foregår i nemt terræn og sindigt tempo med indlagte pauser i løbet af turen.

Parkmuseernes parkvandringsprogram består af tre forskellige vandringer med hver deres tema:

Skulpturvandring
Blandt parkernes træer og buske myldrer det med skulpturer og monumenter. Hør om symbolikken, kunstnerne og historierne bag skulpturerne.
Fra 28. marts

Kongevandring
Oplev hvordan de danske konger og dronninger har sat deres farverige præg på kvarteret. Vi begynder med Christian d. 4's Rosenborg og slutter med Dronning Margrethe d. 2's labyrint.
Fra 2. april

Blomstervandring
Bliv introduceret til parkernes rige blomsterliv. Hør blandt andet om stauderne i de snorlige bede i Kongens Have og om Østre Anlægs vilde planteliv og rustikke, engelske havestil.
Fra 1. maj

Følgmed i programmet her

marts 2015

Københavns Kommune rykker på tilgængeligheden

Københavns Ejendomme (KEjd) har sat fokus på den meget store opgave det er, at gennemgå 115 rapporter over tilgængeligheden til bygninger i København. God Adgang har registreret adgangsforholdene til bygningerne i 2012-13. De udvalgte bygninger huser Københavns Kommunes sports- og kulturtilbud samt de steder, hvor der er offentlig administration med borger service. KEjd sørger for, at de kriterier som mærkeordningen måler på, der ikke er opfyldt, bliver gennemgået og prioriteret i tæt dialog med de enkelte brugere i ejendommene.

 "Det er en rigtig god fremgangsmåde, da alle, der kender bygningerne og måden de bruges på, bliver involveret. Det skaber en positiv opmærksomhed og engagement for arbejdet med bedre adgangsforhold, og vi ser frem til at se de mange nye forbedringer" fortæller Ulla Kramer, God Adgang.

Københavns Kommune har afsat kr. 4 mio. til at realisere en del af forbedringsforslagene.

God Adgang præsenteres for specialister i Washington

Det absolut førende universitet i USA indenfor universel design er Buffalo University i staten New York. Professor Edward Steinfeld og hans medarbejdere har forsket i forskellige strategier, som kan øge interessen og implementeringen af universel design og tilgængelighed i byggeriet. Forskerholdet har udviklet et forslag til et "commitment program" med dels en metode til evaluering af tilgængelighed og dels et forslag til en registrerings- og certificeringsordning. Holdet mener, at disse værktøjer i andre sammenhænge har skabt opmærksomhed og medvirket til en gunstig udvikling bl.a. indenfor bæredygtighed.

Forskerholdet ønsker dog at indsamle mere viden om hvordan værktøjet bedst lanceres og får størst mulig virkning. Derfor er God Adgang inviteret til Washington i september for at fortælle om, hvordan God Adgang arbejder, hvordan mærkeordningen blev udviklet og hvordan den praktiseres. Edward Steinfeld besøgte i sommer God Adgang i Danmark og vi er meget glade for at få muligheden for at præsentere Danmarks mærkeordning for tilgængelighed for 50 amerikanske specialister.

Statens Hotel- og konferenceudbud

Digitaliseringsstyrelsen har udsendt retningslinjerne for statens indkøb af hotel- og konference ydelser i de større byer, som skal gælde for de kommende 2 år. Et af de kriterier, som vil indgå i den samlede bedømmelse af de hoteller og konferencesteder der ønsker at komme i betragtning, er om stederne er mærket for tilgængelighed, så statens medarbejdere - og alle andre i øvrigt også - kan få oplysninger om de fysiske adgangsforhold forud for valg af hotel eller konferencested. Derudover lægges der i udbuddet specifikt vægt på, om hotellerne kan opfylde kriterier om røg- og dyrefri overnatning af hensyn til mennesker med allergi.
Digitaliseringstyrelsen fortjener stor ros for at have inddraget ønsker om, at information om adgangsforholdene til de steder, som Statens medarbejdere skal benytte, er i orden. Et signal til omverdenen om at opfyldelse af FN konventionen om lige adgang til arbejde og deltagelse i samfundslivet kan fordres på mange måder, når viljen er der.til topGå til top
Log ind
Glemt adgangskode >
Opret bruger >

Vi samarbejder med
VisitDenmark
VisitDenmark >


Nye mærker
Severin
Severin >


Tilbud
Vejle Center Hotel - Handicapværelser/Allergiværelser 147 og 149
Vejle Center Hotel - Handicapværelser/Allergiværelser 147 og 149 >