Om mærkeordningen   |   Om os   |   Kontakt   |   Log ind Engelsk flag Tysk flag Svensk flag Islandsk flag  
Streg Læs om kørestolsbrugereKørestolsbrugere Læs om  gang-, arm- og håndhandicappedeGang-, arm- og
håndhandicappede
Læs om synshandicappedeSynshandicappede Læs om hørehandicappedeHørehandicappede Læs om astma og allergiAstma og allergi Læs om udviklingshandicappedeUdviklingshandicappede Læs om læsevanskelighederLæsevanskeligheder
PilFind steder
PilVirksomheder
PilKommuner
PilAktuelt
*Pil NY: En praksissektor for alle
*Pil Tilmeld din praksis
*Pil Nyheder
*Pil Introduktionsfilm
*Pil Tilbud fra medlemmer
*Pil Mærkeordningen i Island

PilOm mærkeordningen
PilOm os
 
*Udskriv denne side    *Læs højt   Tekststørrelse Større font *Mindre font

God Adgang-mærkning af praksis i Region Hovedstaden

Som klinik- eller praksisejer i Region Hovedstaden kan du få undersøgt, hvor tilgængelig din klinik eller praksis er for patienter. Du kan også få konkrete ideer til, hvordan du med få greb kan forbedre tilgængeligheden - og det er gratis for dig!

En praksissektor med plads til alle

Region Hovedstaden gennemfører i samarbejde med Foreningen God Adgang et projekt om tilgængelighedsmærkning af praksisser i regionen. På den måde ønsker Region Hovedstaden at skabe en større synlighed og nuancering i forhold til praksissektorens tilgængelighed for mennesker med nedsat funktionsevne. Det vil give borgerne i regionen en større valgmulighed.

Læs om formålet med projektet.

Hvad får den enkelte praksis ud af det?

Projektet indeholder flere tilbud til dig som klinik- eller praksisejer:

Du tilbydes en God Adgang-mærkning. En mærkning er baseret på en registrering af de fysiske adgangsforhold til og i din praksis for forskellige patienter. Både bygningsreglementets og de overenskomstmæssige bestemmelser vedr. tilgængelighed er inkluderet i kriterierne for mærkningen.

Mærkningen danner grundlag for:

Sådan foregår mærkningen

Registreringen udføres af en inspektør fra God Adgang, der aflægger din praksis/klinik et besøg efter aftale.  En registrering tager omkring en time, men du behøver ikke at stå til rådighed i hele perioden. En rundvisning og orientering først vil være tilstrækkeligt. Inspektøren skal dog have adgang til de faciliteter, som patienterne har adgang til, når det kan passe indimellem de daglige aktiviteter i praksis/klinikken. Inspektøren måler op, udfylder skemaer og tager billeder under besøget.

Et par uger efter kan faktaark om adgangsforholdene præsenteres på godadgang.dk og sundhed.dk og du får tilsendt en statusrapport, der viser de mærker, din klinik er blevet tildelt. Rapporten indeholder også God Adgangs forslag til forbedringer af tilgængeligheden.

Det er gratis for dig i 2015-2019

Du vælger selv, om du ønsker at tage imod tilbuddet om mærkningen fra Region Hovedstaden. Det er gratis for dig at deltage, da Region Hovedstaden dækker alle omkostninger i perioden 2015-2019. Efter projektperioden skal du tage stilling til, om du ønsker at fortsætte med præsentationen på sundhed.dk og medlemskabet af God Adgang. Pris for årligt medlemskab er i dag kr. 1.250,- ex. moms. (pristalsreguleres). 

Rådgivning når du har brug for det

Du kan til enhver tid kontakte God Adgang for at få en gennemgang af rapporten og svar på eventuelle spørgsmål. Skal du på et tidspunkt bygge om eller renovere, kan du kontakte God Adgang og få rådgivning om, hvad du skal være opmærksom på i forhold til tilgængeligheden.

Hvis du vælger at følge nogle af anbefalingerne, skal du fortælle God Adgang, når forbedringerne er udført. Så opdaterer vi faktaarkene til borgerne og retter din mærketildeling. En God Adgang mærkning er frivillig og du er ikke forpligtet til at foretage tilgængelighedsforbedrende tiltag.

Spørg os

Vil du vide mere om, hvordan vi laver en God Adgang-mærkning, kan du kontakte God Adgangs sekretariat ved Ulla Kramer på tlf. 51 34 35 96 eller uk@godadgang.dk

Tilmeld dig her

Du tilmelder din praksis/klinik til en God Adgang-mærkning ved at klikke på nedenstående link og udfylde felterne og trykke "send". 

Du bliver herefter kontaktet af God Adgang.

Tilmeld dig nu

til topGå til top
Log ind
Glemt adgangskode >
Opret bruger >

Vi samarbejder med
Arbejdsmarkedets Feriefond
Arbejdsmarkedets Feriefond >


Nye mærker
Sønder Ege - Strand og picnicområde
Sønder Ege - Strand og picnicområde >

Picnicområde med toiletter og parkering
Tilbud
Vejle Center Hotel - Handicapværelser/Allergiværelser 147 og 149
Vejle Center Hotel - Handicapværelser/Allergiværelser 147 og 149 >