Om mærkeordningen   |   Om os   |   Kontakt   |   Log ind Engelsk flag Tysk flag Svensk flag Islandsk flag  
Streg Læs om kørestolsbrugereKørestolsbrugere Læs om  gang-, arm- og håndhandicappedeGang-, arm- og
håndhandicappede
Læs om synshandicappedeSynshandicappede Læs om hørehandicappedeHørehandicappede Læs om astma og allergiAstma og allergi Læs om udviklingshandicappedeUdviklingshandicappede Læs om læsevanskelighederLæsevanskeligheder
PilFind steder
PilVirksomheder
PilKommuner
PilAktuelt
PilOm mærkeordningen
*Pil Mere om mærket
*Pil Kravene i Mærkeordningen
*Pil Søg i kravgrundlaget
*Pil Niveauer i Mærkeordningen
*Pil Hvem har glæde af mærket
*Pil Hvad er tilgængelighed
*Pil Udvikling af Mærkeordningen
*Pil Hvad er en mærkeordning

PilOm os
 
*Udskriv denne side    *Læs højt   Tekststørrelse Større font *Mindre font

Hvem har glæde af tilgængelighedsmærket

Knap en mio. mennesker i Danmark er berørt af en lettere eller sværere grad af funktionsnedsættelse og vil have glæde af tilgængelighedsmæket.

Socialforskningsinstituttet udførte i 1997 en undersøgelse: Handicap og funktionshæmning i halvfemserne om antallet af personer med funktionsnedsættelse i Danmark mellem 18 og 60 år. På grundlag af spørgsmål om funktionsnedsættelsens karakter, sværhedsgrad samt arbejds-, bo- og leveforhold viste undersøgelsen at:

Flere ældre giver et større behov for tilgængelighed

Forekomsten af funktionsnedsættelse stiger naturligt med alderen. Det er desuden en kendsgerning, at antallet af ældre personer fremover vil stige og udgøre en voksende andel af befolkningen. Gruppen af personer over 60 år vil således i 2020 udgøre 1,3 millioner mennesker.

På denne baggrund vurderes det skønsmæssigt, at knap en mio. mennesker i Danmark er berørt af en lettere eller sværere grad af funktionsnedsættelse og således udgør en potentiel brugergruppe for Mærkeordningen God Adgang.

Familie og venner

Til den samlede potentielle brugergruppe for Mærkeordningen er det også relevant at medregne pårørende og venner til personer med funktionsnedsættelse. Mennesker med funktionsnedsættelse ønsker på lige fod med andre mennesker at rejse, holde ferie og opleve nyt og spændende sammen med deres familie eller venner.

Familiemedlemmer og venner, der ønsker at rejse med en person med funktionsnedsættelse, er således også afhængige af, at der eksisterer gode adgangsforhold og god forbrugerinformation om tilgængelighed. På denne baggrund skønnes det, at den samlede potentielle brugergruppe af Mærkeordning God Adgang, inkl. familie og venner, alene i Danmark udgør ca. 2 mio. personer.

Overføres disse tal til europæisk plan, vurderes det, at ca. 100 mio. personer, inkl. familie og venner, både i dagligdagen og under rejse- og ferieophold er berørt af funktionsnedsættelse og problemer med tilgængelighed. Alene andelen af den europæiske befolkning, der er berørt af funktionsnedsættelse, udgør således en stor målgruppe for den europæiske rejseindustri, herunder det danske turismeerhverv.til topGå til top
Log ind
Glemt adgangskode >
Opret bruger >

Vi samarbejder med
HORESTA
HORESTA >


Nye mærker
Infocenter Struer - Bibliotek
Infocenter Struer - Bibliotek >

Struer Kommunes første medlem af God Adgang
Tilbud
Vejle Center Hotel - Handicapværelser/Allergiværelser 147 og 149
Vejle Center Hotel - Handicapværelser/Allergiværelser 147 og 149 >