Godadgang Logo

ARKIVERET INDHOLD

Indholdet er måske ikke længere relevant eller gældende!

Messecenter Herning

Messecenter Herning er blevet tildelt alle mærkerne i FTA’s mærkeordning. Men det sætter ikke en stopper for forbedringerne i Skandinaviens største messe- og udstillingscenter, som næste år finpudser forholdene, så tilgængeligheden optimeres på så mange områder så muligt.

Den ny mærkeordning fra Foreningen Tilgængelighed for Alle (FTA) sikrer, at folk med handicap og specielle behov kan få nem adgang til forlystelser, museer, udstillinger, restauranter og hoteller rundt omkring i landet.

Messecenter Herning huser Skandinaviens største fagmesser og arrangementer som det populære Holiday on Ice, bil- og ferieudstillinger samt koncerter og events. Teknisk chef, Ole Valentin, fortæller, at samarbejdet med FTA har resulteret i et øget fokus på tilgængelighed:

”Da vi i sin tid blev kontaktet af FTA, syntes vi, det lød som en god idé at få afdækket de mangler, der måtte være på tilgængelighedsområdet. Efter at messecentrets 120.000 m2 var blevet gennemgået, fandt FTA frem til, at det kun var småting, der skulle korrigeres. Vi blev derfor tildelt alle tilgængelighedsmærkerne, men frem for at læne os tilbage og stoppe der, har vi til næste år planlagt at forbedre forholdene yderligere.”

Forbedringerne vil blandt andet omfatte, at dørpartierne ind til hallerne bliver automatiske, og at hældningen på kørestolsramperne bliver reguleret.

”Derudover vil vi gøre en indsats for at forbedre forholdende for astmatikere ved at lave flere røgfri zoner i centrets restauranter og udstillingshaller. Bedre skiltning til svagtseende er også sat på vores prioriteringsliste for næste års aktiviteter,” fortæller Ole Valentin.

Et hus, hvor alle er velkomne

Det er ikke kun de fysisk handicappede og folk med specielle behov, der får glæde af forbedringerne:

”Vi er et hus, der skal kunne modtage alle slags gæster – derfor er det selvfølgelig en positiv sideeffekt af tilgængelighedsordningen, at også ældre og børnefamilier kan få glæde af tiltagene. Vi har nemlig altid haft vores kunder øverst på listen – om det så er gæster eller udstillere. Og FTA har virkelig hjulpet til med at sætte vores kunder i fokus – de er meget motiverende at arbejde sammen med, og så spreder de jo et godt budskab – nemlig, at der skal være plads til alle,” afslutter Ole Valentin.

5 gode grunde til at besøge Messecenter Herning:

  1. Nye forbedringer er på vej i det nye år.
  2. Der er god skiltning og førerhunde er tilladt.
  3. Informationssystemet er både digitalt og via højttalere.
  4. Den personlige betjening er i top – der står altid personale klar til at hjælpe.
  5. Man kan tage sin egen kørestol med eller låne en i centret.

Messecenter Hernings hovedindgang
Messecenter Herning huser både fagmesser og kulturelle arrangementer som koncerter og events

Fakta ark med tilgængelighedsoplysninger om Messecenter Herning

Ulla Kramer

Ring eller skriv til os, hvis du har en virksomhed eller en bygning, som skal God Adgang mærkes.

info@godadgang.dk - tel. 51 34 35 96