Godadgang Logo

Adgangen til naturoplevelser

Som inspiration til din næste tur ud i naturen har vi lavet et lille udpluk af de ture, der er god adgang registreret. Klik på linket for at læse mere om hver tur.

Du kan også klikke tilbage til søgemuligheden og søge på kategorier som "naturoplevelser og udsigtspunkter", "badebroer" eller "badestrande" for at læse om tilgængeligheden til flere steder.


Ahl Hage er en skøn rundtur på ca. 3 km lige udenfor Ebeltoft.  Man kan køre ud til det store parkeringsareal ved stiens start og gå den smukke, let farbare rundtur ud til Ahl Hage og retur langs kysten.

Der er en fin gåtur ud til udsigtsplatformen ved Sårup som ligger i Thy Nationalpark. Herfra kan man skue udover et enormt vildområde som er utroligt smukt og hvor man ofte kan opleve dyrene i deres rette element. Turen er ca. 400 m hver vej.

Stien ved Hanstholm Fyr er godt 600 meter lang og går fra fyret gennem byplantagen og til det åbne areal ovenfor den gamle kystskrænt, hvorfra der er udsigt over Hanstholm Vildtreservat og Nationalpark Thy. Undervejs er der indrettet to opholdssteder med borde og bænke.  Der findes toiletfaciliteter ved Hanstholm Fyr, hvor der også er turistinformation om sommeren.

Turen rundt om Gentofte Sø er ca 3 km lang og kan starte flere steder. Hvis man vil undgå hældninger, kan man starte turen ved Fiskebakken, hvor der også er en handicapparkeringsplads og tilgængelige toiletfaciliteter. Turen rundt er niveaufri hele vejen med flotte og velholdte overgange fra sti til broer undervejs. Der er bænke for hver ca. 200 meter og 4 steder finder man også borde og bænke faciliteter.
Nymosen ligger i Gentofte nord for København. Nymosen dækker et stort rekreativt områder med flere små søer og moseområde. Det mest oplagte sted at starte turen rundt i Nymosen er ved GVI's klublokaler, hvor der er parkeringspladser. Der er andre steder, hvor man kan komme ned til stien, f.eks. fra Vangede Bygade, Mosegårdsvej eller ved Nymose Husene. Der er kun parkering langs villavejene. Der er en naturlig rundtur på 1 km rundt om søerne og en lidt længere, der også går rundt om boldbanerne på 1,5 km. På en særligt sumpet strækning bliver stien til en lille gangbro. 

Der er anlagt en dejlig sti hele vejen rundt om Søndersø (Værløse), som løber langs søen på størstedelen af turen rundt. Turen rundt er ca. 5,5 km lang og benyttes af rigtig mange til traveture, løbeture, udflugter med børn m.m.  Der er tale om en naturoplevelse og der er ellers ikke faciliteter undervejs udover bænke for hver ca. 800 m.

Ulla Kramer

Ring eller skriv til os, hvis du har en virksomhed eller en bygning, som skal God Adgang mærkes.

info@godadgang.dk - tel. 51 34 35 96