Godadgang Logo

Tilgængeligheden til strande og søer

Som inspiration til din næste tur ud til oplevelser ved strande eller søer har vi lavet et lille udpluk af de ture, der er god adgang registreret. Klik på linket for at læse mere om hvert sted.

Du kan også klikke tilbage til søgemuligheden og søge på kategorier som "naturoplevelser og udsigtspunkter", "badebroer" eller "badestrande" for at læse om tilgængeligheden til flere steder.


Ved Bigum Søbad ved Tjele sø er der 2 handicapparkeringspladser, et madpakkehus, et opholdsområde med borde og bænke, et søbad med en badebro og et tilgængeligt toilet med håndvask og skyl. Der er gode adgangsforhold til faciliteterne. 


Fra parkeringspladsen ved Birkesøvej går der en grussti med delvis løs belægning og hældninger på op til 13 % ned til det rekreative område ved Birkesø - et stort græsområde med 3 sæt borde og bænke, en bålplads og om sommeren er der adgang til et muldtoilet og en vandpost. Birkesø er en badesø, hvor man kan bade fra kanten eller fra badebroen, som dog er lidt svær at komme ud på, hvis ikke man er godt gående.
Thisted Kommune har store planer for udviklingen af Nr. Vorupør. Der er anlagt en ny smuk strandpromenade gennem byen langs stranden med de for området så karakteristiske fiskerbåde, der gør det muligt for alle at komme tæt på havet og stranden og ud på den imponerende mole. Havbadet og toiletfaciliteterne ved Molen er opført og derudover udvikles området i etaper. 

 


 

Nørresøbadet ved Viborg er et anlagt søbad med badebroer, et godt stisystem og borde/bænke til ophold. Det meste af området er med græs. Man kan bade fra broerne eller fra den lille sandstrand. Der er ikke særlige foranstaltninger som trapper eller ramper, der gør det let at komme i og op ad vandet. Der er et lille parkeringsareal ved søbadet men ikke en handicapparkeringsplads. Der er ikke handicaptoilet på området.

Sønder Ege Strand ligger helt ned til Knudsø ved Skanderborg/Ry, og man kan køre helt frem til området i bil. Der er store græsarealer, som kan benyttes til ophold og leg, og der er et område med en fin sti med fast grus ned til vandet og til badebroen. Der er en meget flot toiletbygning med tilgængelige toiletter og omklædningsmuligheder. Der er ikke adgang til vandet via rampe eller lift på stedet.

Ulla Kramer

Ring eller skriv til os, hvis du har en virksomhed eller en bygning, som skal God Adgang mærkes.

info@godadgang.dk - tel. 51 34 35 96