Godadgang Logo

Tilgængeligheden til strande og søer

Som inspiration til din næste tur ud til oplevelser ved strande eller søer har vi lavet et lille udpluk af de ture, der er god adgang registreret. Klik på linket for at læse mere om hvert sted.

Du kan også klikke tilbage til søgemuligheden og søge på kategorier som "naturoplevelser og udsigtspunkter", "badebroer" eller "badestrande" for at læse om tilgængeligheden til flere steder.


Ved Bigum Søbad ved Tjele sø er der 2 handicapparkeringspladser, et madpakkehus, et opholdsområde med borde og bænke, et søbad med en badebro og et tilgængeligt toilet med håndvask og skyl. Der er gode adgangsforhold til faciliteterne. 


Fra parkeringspladsen ved Birkesøvej går der en grussti med delvis løs belægning og hældninger på op til 13 % ned til det rekreative område ved Birkesø - et stort græsområde med 3 sæt borde og bænke, en bålplads og om sommeren er der adgang til et muldtoilet og en vandpost. Birkesø er en badesø, hvor man kan bade fra kanten eller fra badebroen, som dog er lidt svær at komme ud på, hvis ikke man er godt gående.
Thisted Kommune har store planer for udviklingen af Nr. Vorupør. Der er anlagt en ny smuk strandpromenade gennem byen langs stranden med de for området så karakteristiske fiskerbåde, der gør det muligt for alle at komme tæt på havet og stranden og ud på den imponerende mole. Havbadet og toiletfaciliteterne ved Molen er opført og derudover udvikles området i etaper. 

 


 

Turen rundt om Gentofte Sø er ca 3 km lang og kan starte flere steder. Hvis man vil undgå hældninger, kan man starte turen ved Fiskebakken, hvor der også er en handicapparkeringsplads og tilgængelige toiletfaciliteter. Turen rundt er niveaufri hele vejen med flotte og velholdte overgange fra sti til broer undervejs. Der er bænke for hver ca. 200 meter og 4 steder finder man også borde og bænke faciliteter. 


Der er anlagt en dejlig sti hele vejen rundt om Søndersø (Værløse), som løber langs søen på størstedelen af turen rundt. Turen rundt er ca. 6 km lang og benyttes af rigtig mange til traveture, løbeture, udflugter med børn m.m.  Der er tale om en naturoplevelse og der er ellers ikke faciliteter undervejs udover bænke for hver ca. 800 m.

Ulla Kramer

Ring eller skriv til os, hvis du har en virksomhed eller en bygning, som skal God Adgang mærkes.

info@godadgang.dk - tel. 51 34 35 96